Поезія – високий стяг душі

 






Поезія – високий стяг душі. З усіх видів словесного мистецтва вона найдавніша. Майже всі народи мали віршовану мову, вже на початку свого духовного життя – свій віршований епос, свої пісні, як наприклад, вірші сучасника – поета Бориса Олійника «Пісня про матір», «Сива ластівко» на сьогодні стали вже відомими піснями…

Пирятинська публічна бібліотека представляє Вам книги з поезією присвячену матерям наших поетів Пирятинщини: Дмитра Луценка, Ольги Гурби, Олени Гуленко та Олени Олійник та українських поетів Василя Скуратівського «Мамина молитва», «Книга про матерів» українських поетів XIXXXI ст., поезія Бориса Олійника, Василя Симоненка, Андрія Малишка, Івана Драча.

Найбільше світла – це від мами, найзаповітніша – це матері любов: у цих словах відомого поета-пісняра Андрія Демиденка – незаперечна істина. Щоправда, її усвідомлення до багатьох приходить, на жаль, лише з роками. Тож дай, Боже, кожному збагнути, що ніхто ніколи не любитиме нас так щиро й віддано, як мама, і напередодні найвеличнішого свята, знайти і час, і відповідні слова, аби подякувати їй за безмірне тепло і ласку.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день щедрості

День Матері